A fahéjat világszerte évezredek óta használják. Az ételízesítés mellett fontos gyógyító szernek is számít: a középkorban például a krónikus köhögés és az ízületi gyulladás ellenszerének tartották ezt a drága fűszert. A fahéj egészségünkre gyakorolt kedvező hatásait az elmúlt évtizedekben több tudományos kutatás is bizonyította – lássuk, miért érdemes minden napTovább

Az indiai gyógyászatban elsősorban emésztésre ható és vértisztító, fiatalító szer, de mondhatni univerzális gyógyszer; adják láz, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen, zsíros ételek utáni teltségérzetre, gyomorégésre, felfúvódásra, bélgörcsökre, méregtelenítésre. Bizonyos bőrproblémákra kiválóan alkalmazható pakolásként vagy például szappanban. Rákos betegek számára javasolt a fogyasztása fűszerként vagy kapszulázva. A kurkumagyökér pépesítésévelTovább

Frangipáni palánta

Frangipáni vagy templom fa (Plumeria rubra) Gondozási tanácsok: A Frangipáni fa Közép-Amerika trópusi részeiről származik, ezért fagymentes (min 8-10 C fokos) helyen tartható. Kedveli a jó vízelvezetésű, laza szerkezetű, de tápanyagban gazdag talajokat. Dézsás növényként érdemes a tőzeg-perlit-érett komposzt (vagy kókuszháncs) 2:1:0,5 arányú keverékében tartani, amelyhez kis mennyiségben tiszta gyöngykavicsotTovább