Akció!

Frangipani (templomfa) – növény csemete

5.000 Ft

Frangipani (plumeria rubra)

Krisna-völgy ökofarmján, nagy gondosággal neveljük a különleges, rendkívül illatos frangipáni növényt, vagy másnéven templomfát. A kertészetünkből származó csemeték a mi éghajlatunkon cseperedtek fel, emiatt már alkalmazkodtak már az itteni klímához, erős, ellenálló, megbízható növényeket árulunk.

A szállításkor a növényen még nincsen virág.

Kategória:

Leírás

Frangipani (plumeria rubra) virágzó cserje első éves, előnevelt magonc növény

Krisna-völgy ökofarmján nagy gondosággal neveljük a különleges frangipáni növényt, vagy másnéven a templomfát. A kertészetünkből származó csemeték előneveltek, az itteni éghajlaton cseperedtek fel, emiatt már alkalmazkodtak alkalmazkodtak a klímához. Erős, ellenálló, megbízható növényeket árusítunk. Levelei mutatósak, virágai pedig rendkívül illatosak!
A frangipáni fa eredeti lelőhelyén Közép-Amerika trópusi részein található, ezért fagymentes helyen teleltetjük. Az árusított növénycsemeték előneveltek, így bárki számára ajánlott tartásuk, aki fagymentes helyen tudja teleltetni.

Aki csak egyszer is megszagolja a templomfa virágát, mindig emlékezni fog erre a trópusi, krémes nektári virágillatra.
A növekedési szakaszban, a virága nélkül, a levelei is mutatósak, egzotikus hangulatot kölcsönöz otthonunknak.

Virágot a 3. évben hoz először, ezért nagy gondosággal előneveljük őket, és virágait majd új gazdájának mutatja meg először a 3. évben. Az Öko-völgybe látogató vendégeink kérésére kezdtük el nevelni őket, mert sokan érdeklődtek, hogy vihetnek-e haza belőle.

A gazdag virágzáshoz elengedhetetlen a sok fény, amelyhez tavasszal, fokozatosan szoktatjuk hozzá. Nyáron az árnyékmentes tartás a kedvező számára, legjobb szabadban.

November elején a növény visszavonul és lombját hullatja. Teleltetése 10-15 fokos, nem teljesen sötét helyen, öntözés nélkül lehetséges. Március-május időszakban a növényt heti 1-2 alkalommal öntözzük meg, mikor a földje kiszárad. Öntöző vize lehetőleg lágy legyen, vagy forralt esővíz.

A növény tejnedve irritáló hatású, ezért ha esetleg bőrre kerül, mossuk le.

A virágcsemete mellé gondozási útmutatót adunk. A virágcsemete 2 éves, szállításkor még nincsen rajta virág. A virágai fényes, napos helyen tartva jelennek meg.

A templomfa virágait gyakran láthatjuk ékszerek motívumaként, és méltán híres a parfüm és a füstölő is, amit ebből a nemes fajtából készítenek. Webshopunkban árulunk ilyen füstölőt is, érdemes kipróbálni. Csodálatos illata van!

Az 5-6 éves növények az otthonunk legragyogóbb illatos virágaivá válnak! A türelem elbűvölő virága, Krisna-völgy egyik büszkesége.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Frangipani (templomfa) – növény csemete” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.