Leírás
Az indiai ételek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, mely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja.
A négy fő Véda közül az Atharva Véda része az Ájurvéda, a legősibb gyógyászat, amely a táplálkozáson alapszik és a fűszerekre gyógynövényként tekint. Az „áju” jelentése „élet”, és az élet négy megnyilvánulását: lélek, elme, érzékszervek és a test alkotja, így az ájurvéda az élet tudományát jelenti.
Indiai és délkelet-ázsiai ételek alapvető hozzávalója. A tamarind fa gyümölcséből készítik a savanykás-édeskés pasztát. A tamarind régen ismert, természetes hashajtó, ezért a csomagoláson fel is tüntetik, ki-ki a saját érzékenysége szerint alkalmazza.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.