Leírás
A réz az emberiség által legrégebben ismert gyógyító fémek egyike, gyógyító erejét évezredek óta ismerik és használják. A test felépítésének átlagosan 50% -a víz, ezért tudatos életmód a gondos vízfogyasztással kezdődik. A réz a szervezet számos élettani funkciójára jótékony hatású, vírus, baktérium és gombaölő. Ez a használati tárgy hosszú távon elégedettséget visz az egészséges háztartásokba. Ajándékként is mutatós és hasznos ott, ahol értékelik a természet gyógyító erejét. A réz a vizet a biológiai szennyeződésektől tisztítja meg, illetve az egészségre kedvező energiákkal tölti meg
⦁ A rézedények jótékony hatásai: erősíti az immunrendszert, méregtelenít, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, segíti az emésztést, véd az érelmeszesedéstől, gátolja a hajhullást és az őszülést, képes újjáéleszteni a hámsejteket, fiatalítja a bőrt, véd a cukorbetegség kialakulása ellen, normalizálja a vérnyomást, megköti a szabadgyököket, csökkenti a test savasságát, sebgyógyulásban segít. Kiválasztás támogatásában: elősegíti a vese és a gyomor–bélrendszer megtisztulását, a máj, a lép és a nyirokrendszer támogatásában szerepe van. Agyműködés stimulálása és pigment képződés támogatása (melanin).Vérnyomás, pulzus szabályozása, koleszterin, és trigliceridszint csökkentésében.
Az ayurvédikus hagyományokban ajánlott a rézben tárolt víz fogyasztása, mivel a réz antibakteriális, antioxidáns, rákkeltő sejtek ellen ható (anti-carcinogenic) és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez egy létfontosságú nyomelem, amelyről orvosi tanulmányok is igazolták, hogy a rézedényben, korsóban vagy pohárban tárolt víz fogyasztása bizonyos előnyökkel járhat – amennyiben nem visszük túlzásba.
*Használata: Elég, ha reggel egy pohár (szobahőmérsékletű) rézedényben tárolt vízzel kezdjük a napot, majd napközben 2–3 alkalommal fogyasztjuk. Ne hűtsük a vizet! A A vizet minimum 45 percig kell tárolni a rézedényben de az ideális idő 4-6 óra tárolás, majd a vizet el kell fogasztani. A kancsó aljában lévő 1 ujjnyi vizet pedig jobb kiönteni. Így a legjobb a használat. Reggel felkelés után kimondottan javasolt fogyasztani ilyen vizet, de a nap bármelyik szakaszában lehet. Krónikus betegség, emésztőrendszeri betegségek esetén a használatról kérje ki orvosa, gyógyszerésze tanácsát.
Tisztítás, karbantartás
rézedény rendszeres tisztítása is fontos: citromlé, citromsav vagy sótamarind paszta használata ajánlott, hogy elkerüljük az oxidációt. A webshopunkban kapható réz tisztító por kimondottan erre van, nedves szivacsra szórjunk belőle és óvatosan törölgessük át a réz felületet. Erősen sikálni, durván dörzsölni nem ajánlott, mert réz puha fém, és a felülete sérülhet. Vegyszerek használata kerülendő, mosogatógépbe ne tegyük a rezet.
A bevonat kívül azért van, hogy könnyebben tisztán lehessen tartani, ne kelljen olyan rendszeresen fényesíteni, mint a teljes réz kancsókat.
Csak tiszta vizet tárolj rézedényben. Ne öntsünk bele citromos vizet vagy limonádét, mert a citrom savas pH-ja (~2–3) reakcióba lép a rézfelszínnel, és réz-ionokat (Cu²⁺) oldhat ki a folyadékba, ami rézmérgezés veszélyét okozhatja. Kis mennyiségű rézre szükségünk van, de túlzott bevitele nincs.
A savas közeg gyorsabban korrodálja a rezet, zöldes oxidréteg („patina”) is képződhet, ami nem biztonságos hosszú távon emberi fogyasztásra. Ez lerövidíti az edény élettartamát is, ezért javasolt gyakran tiszítani.
Tudományos háttér – kutatási eredmények
⦁ Egy 2012-es tanulmány szerint a szennyezett vizet 16 órán át rézedényben tárolva jelentősen csökkent a kórokozók jelenléte. A kutatók arra jutottak, hogy a réz ígéretes „pontfelhasználási” módszer a víz mikrobiális tisztítására, különösen fejlődő országokban.
⦁ Egy másik vizsgálat azt mutatta, hogy réz érintkezési felületek képesek elpusztítani a kórházi ICU-ban előforduló baktériumok 97%-át, és így 40%-kal csökkenteni az infekciók arányát.
Gyártó:
M S W Handicrafts
Értékelések
Még nincsenek értékelések.