Prabhupada Élete – Egy bölcs, egy ember élete és öröksége – kemény kötésben

2.500 Ft

Satsvarūpa dāsa Goswami életrajza Śrīla Prabhupādáról, aki megajándékozta a nyugati világot a Kṛṣṇa-tudat csodálatos kultúrájával.

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Satsvarūpa dāsa Goswami életrajza Śrīla Prabhupādáról, aki megajándékozta a nyugati világot a Kṛṣṇa-tudat csodálatos kultúrájával.

Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Swami számára — akit később ¼r¦la Prabhup§daként ismert meg a világ — az 1965. évet követő időszak hozta meg a hírnevet: ez volt az az év, amikor megérkezett Amerikába. Amíg Indiában élt, csupán három könyvet írt, míg azután, hogy elhagyta Indiát, tizenkét év leforgása alatt több mint hatvanat. Amerikába érkezése előtt csupán egyetlen egy tanítványt avatott fel, a rákövetkező tizenkét évben azonban több mint négyezret. Indiában jóformán senki sem hitt benne, hogy valaha is valóra váltja álmát K¥¢£a bhaktáinak világméretû szervezetéről, ám az azt követő évtizedben megalapította a K¥¢£a-tudat Nemzetközi Szervezetét, irányította tevékenységét, és több mint száz központot nyitott. Mielőtt Amerikába hajózott volna, egyetlen egyszer sem hagyta el Indiát, míg a következő tizenkét évben a K¥¢£a-tudat mozgalmát hirdetve számtalanszor körbejárta a világot.

Életmûve talán késői gyümölcsnek tûnhet, ám élete első hatvankilenc évében forradalmi változást hozó lelki mozgalmának megvalósítására készülődött. Az amerikaiak számára Prabhup§da és tanítása a semmiből tûnt elő, ismeretlenül és váratlanul — „Olyan volt, mint egy Aladdin lámpájából kiszabadult dzsinn” —, ám valójában egy több évszázados kultúra rendíthetetlen képviselője volt.

Śrīla Prabhupāda mint Abhay Charan De született meg Kalkuttában, Indiában, 1896. szeptember elsején. Apja,

Gour Mohan De ruhakereskedő volt, anyját Rajaninak hívták. Szülei a bengáli szokásokhoz híven megbíztak egy asztrológust, hogy készítse el a gyermek horoszkópját, s a kedvező jelek láttán örömük határtalan volt. Az asztrológus különleges jóslatot mondott: amikor a gyermek felnő s hetvenéves lesz, átkel az óceánon, és a vallás nagy prófétájaként száznyolc templomot nyit majd.

Kötet adatai: 430 oldal, kötve, színes illusztrációkkal

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prabhupada Élete – Egy bölcs, egy ember élete és öröksége – kemény kötésben” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük