Mung dhal (sárga lencse)

1.390 Ft

4 készleten

Kategóriák: , ,

Leírás

Az indiai konyhában népszerű lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz érdekessé. Fantasztikus fehérjedús pástétom készíthető belőle! Ajánljuk köretnek, salátához, leveshez.

Egyik kedvenc főétel receptünk:

Paradicsomos dhál
2,5 dl mung dhál
2 l víz
1 kk kurkuma
2 kk apróra vágott friss gyömbér
apróra vágott friss zöld paprika
2 érett paradicsom nagyobb darabokra vágva
2 ek apróra vágott petrezselyem
2 kk cukor
2 ek citromlé
3 kk római kömény
1 kk hing
ízlés szerint só
2 ek ghi vagy növényi olaj  

A megmosott dhált a kurkumával, a gyömbérrel és a chilivel kb. 1 órán át főzzük, amíg a dhál meg nem puhul. Beletesszük a paradicsomot, a petrezselymet, a cukrot, a sót és a citromlét és még öt percig főzzük. A ghít egy kis serpenyőben felhevítjük, beletesszük a római köményt és aranybarnára pirítjuk. Pár másodpercig pirítjuk a hinget is, majd mindezt a leveshez adjuk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mung dhal (sárga lencse)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.