Frangipáni palánta

(1 vásárlói értékelés)

4.290 Ft

Azt mondják, hogy aki egyszer megszagol egy frangipani virágot az sosem lesz többet szomorú.

Színek: fehér-sárga, rózsaszín-piros, tricolor. Kiküldéskor 70%-os biztonsággal tudjuk előre a színeket, de ha beírod a rendelési üzenetbe milyet szeretnél akkor próbálunk olyat küldeni.

Közepes és nagy méretű (5-20 cm), erős növényeket szállítunk 3 literes konténerben (20/30 cm), a legjobb thaiföldi fajták magoncaiként, gondozási tanácsadóval. A növények első évesek, a virágzás a 3-4 évtől várható.

A frangipáni fa (Plumeria rubra) dézsás növény, nem fagytűrő, teleltetést igényel!

1 készleten

Kategória:

Leírás

A trópusi Amerika szülötte, de virágának különleges szépsége és illata révén szinte az egész világon elterjedt. Ahol az éghajlat nem teszi lehetővé az egész éves szabadtéri tartását, ott melegházakba költözik.

A növény egy kis termetű, lombhullató fa, amely nagy csokrokban hozza fehér, halványsárga, esetenként rózsaszín, vörös vagy szivárvány színekben pompázó virágait. Egyedi színei és virágformája mellett még meglepőbb varázslatos illata, amely felhőként borítja a növény környékét. Ennek változatossága ugyancsak felülmúl minden képzeletet, és nehéz szavakkal leírni, de hol a parfümök világát idézi, hol pedig kellemes gyümölcsös, vanília vagy kókusz.

Hawaii-on az ebből készült virágfüzéreket viselik a nők, és a vendégeket is ezzel lepik meg. Nem csoda, hogy egy ilyen növény a legnemesebb és/vagy a legszentebb helyeket díszíti mindenütt, innen származik a Templom fa vagy Pagoda fa elnevezése, és így került el hozzánk is.

További információk

Tömeg 3 kg

Frangipáni palánta termékről 1 értékelés

  1. Béli Zsuzsanna (megerősített tulajdonos)

    A Frangipáni gyorsan, sértetlenül, egészségesen, megérkezett köszönöm szépen!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük