Fahamu 6 l

500 Ft

A fahamut rendkívül sokféleképpen használhatjuk.

Újrafelhasznált papírból készült zsákban.

11 készleten

Leírás

  • A fahamuval a bútorról a vízfoltot eltávolíthatjuk. A foltra szórjunk fahamut, csepegtessünk rá
    olajat, és a keveréket ruhával dörzsöljük a fába.  Végül bútorfényezővel vagy dióolajjal kenjük át.
  • Kiváló tisztítószer. Ha fahamuval tisztítjuk a porcelán tárgyakat, zománcozott edényeket,
    evőeszközöket, üvegpoharakat, csillogóan tiszták lesznek. A hamuval nedvesen átdörzsölt
    tárgyakat mindig bő vízben öblítsük, és utána töröljük szárazra.
  • A faházak, kerítések elszürkülésének meggátolására meleg lúggal mossuk, keféljük át a felületet.
    Szépen visszanyerik eredeti színüket, esetleg antik színárnyalatot kapnak. Ehhez a hamut és a
    vizet 1:3 arányban egy órán át főzzük, szűrjük át, és már használhatjuk is.
  • Nagyszerű szagtalanító, csak szórjuk be vele az adott helyet (pl. macskaalom).
  • Taszítja a ruhamolyt. Szórjunk egy kevés hamut a tárolandó textíliák közé, használat előtt csak ki
    kell rázni.
  • Edénysúrolószer. Régen homokkal együtt ezzel súroltak, aztán kiöntötték a fűbe. Kültéren,
    bográcsoknál és grillezőknél kiváló ez a módszer, de beltérben  a lefolyócsöveknél óvatosan
    használjuk.
  • Mosólúgot készíthetünk belőle. 1 rész fahamut 4 rész vízzel forrázzunk le, majd egy éjszakán át
    hagyjuk ülepedni. Az adagolás a mosandó ruha mennyiségétől és a hamulúg töménységétől függ.
    A lúgoldat töménységének, fajsúlyának megállapítására tojást használhatunk. 15 %-os lúgban
    úszó tojásnak a fele emelkedik ki a folyadékból, 8 %-osból az 1/4 része, 4 %-osban pedig a tojás
    lebeg. A nagyon elszennyeződött ruhákat előzőleg be lehet áztatni hamulúgos vízbe, a nem
    nagyon piszkos ruháknak elég az 5 kg-os mosógépi mosáshoz körülbelül 4-5 dl lúg, esetleg
    kombinálhatjuk környezetbarát mosószerekkel.
  • Mosogatószerként is használhatjuk.
  • Hűtő nélkül is frissen tarthatjuk zöldség-gyümölcseinket. Ássunk egy gödröt a földbe, tegyük bele a
    terméseket és töltsük fel hamuval. Figyeljünk, hogy a gyümölcsök ne érjenek egymáshoz és ne
    érintkezzenek a földdel. Zárjuk le a gödröt faanyaggal. E megoldás hosszú ideig tartósít.
  • Magok tartósítására és rovarok elleni védelemre is hasznosíthatjuk. Egy agyag edénybe tegyük a
    tárolni való magokat és szórjuk le hamuval.
  • Tüzet olt.
  • Szappant készíthetünk belőle.

További információk

Tömeg 2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fahamu 6 l” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük