A webáruház a kényelmed érdekében sütiket használ. További infó close

Krisna, Az Istenség Legfelsőbb Személyisége - Kemény Borítású

Új termék

ŚrīlaPrabhupāda a Srīmad-Bhāgavatam Tizedik Énekét foglalja össze ebben a könyvben. Ötezer évvel ezelőtt Kṛṣṇa alászállt a lelki világból, hogy bemutassa örök, transzcendentális kedvteléseit. Ezeket a kedvteléseket írja le ez a kötet.

Nincs raktáron


954 oldal

6 500 Ft ÁFÁ-val

 

Mindenki K¥¢£át keresi.

Néhányan nem tudnak róla, de K¥¢£át keresik õk is.

K¥¢£a Isten, minden létezõ Forrása, Oka mindannak, ami van, volt és valaha lesz.

Isten végtelen, ezért számtalan Neve van. Allah-Buddha-Jehova-R§ma: mind K¥¢£a, mind Egy. Isten nem absztrakt. Személyisége, melynek személytelen és személyes jegyei egyaránt vannak, a LEGFELSÕBB, ÖRÖK, GYÖNYÖRTELJES és teljes TUDÁSSAL rendelkezik. Ahogyan az óceán egyetlen csöppje olyan minõségû, mint maga az óceán, hasonlóképpen rendelkezik a mi tudatunk is ISTEN tudatának tulajdonságaival. Az anyagi energiával (az anyagi testtel, az érzékek örömével, az anyagi tulajdonnal, énképzetünkkel stb.) való azonosulásunk és ragaszkodásunk miatt eredeti TRANSZCENDENTÁLIS TUDATUNK beszennyezõdött, s mint egy porlepte tükör, nem képes tiszta képet adni.

 

Az IDEIGLENESSEL való kapcsolatunk életeink során egyre mélyebb lett. Ezt az átmeneti testet, mely nem más, mint egy zsák csont és hús, összetévesztjük igazi énünkkel, s ezt az ideiglenes állapotunkat véglegesnek fogadjuk el.

 

Korszakokon keresztül nagy szentek voltak élõ példái annak, hogy az ISTEN-TUDAT nem ideiglenes, hanem állandó állapota minden élõ Lélekben megnyilvánulhat. Minden lélekben isteni tulajdonságok rejlenek.

 

K¥¢£a azt mondja a Bhagavad-g¦t§ban: „Az önvalóban szilárdan horgonyzó, az anyagi szennyezõdésektõl megtisztult yog¦ a Legfelsõbb Tudattal állandó kapcsolatba kerülve eléri a legmagasabb rendû boldogságot.” (6.28)

 

A YOGA (Isten és énünk megvalósításának tudományos módszere) az a folyamat, mellyel megtisztíthatjuk tudatunkat, véget vethetünk a további szennyezõdéseknek, és eljuthatunk a Tökéletesség, a teljes TUDÁS és a BOLDOGSÁG szintjére.

Ha van Isten, akkor szeretném Õt látni. Nincsen értelme olyasmiben hinni, mely nem igazolható. A K¥¢£a-tudat és a meditáció az a módszer, amellyel megláthatod Istent. Láthatod Istent, hallhatod Õt és játszhatsz Vele. Lehet, hogy õrültségnek hangzik, de Õ valóban ott van veled.

 

Oly sok yoga-folyamat van — R§ja, Jñ§na, Ha±ha, Kriy§, Karma, Bhakti —, s mindegyiket MESTEREI javasolják nekünk.

Sv§m¦ BHAKTIVEDANTA, ahogy neve is jelzi, BHAKTI yog¦, aki az ODAADÁS ösvényét járja. Minden gondolatával, szavával és TETTÉVEL ISTENT szolgálva, SZENT NEVEIT zengve egy bhakta gyorsan kifejlesztheti Isten-tudatát, s a

Hare K¥¢£a, Hare K¥¢£a
K¥¢£a, K¥¢£a, Hare Hare
Hare R§ma, Hare R§ma
R§ma R§ma, Hare Hare

mantra éneklésével kétségtelenül eljut a K¥¢£a-tudatig. (A puding próbája az evés!)

Arra kérlek, ragadd meg a lehetõséget, amelyet ez a K¥¢£a-könyv nyújt, s próbálj elmerülni benne! Tûzz ki egy idõpontot, hogy találkozhass Istennel, a YOGA (az ÖSSZEKAPCSOLÓDÁS) felszabadító folyamatán keresztül, s ADJ ESÉLYT A BÉKÉNEK!

Amire szükséged van, nem más, mint szeretet (K¥¢£a). Hari Bol.

George Harrison, 1970. március 31.

Vélemény írása

Krisna, Az Istenség Legfelsőbb Személyisége - Kemény Borítású

Krisna, Az Istenség Legfelsőbb Személyisége - Kemény Borítású

ŚrīlaPrabhupāda a Srīmad-Bhāgavatam Tizedik Énekét foglalja össze ebben a könyvben. Ötezer évvel ezelőtt Kṛṣṇa alászállt a lelki világból, hogy bemutassa örök, transzcendentális kedvteléseit. Ezeket a kedvteléseket írja le ez a kötet.

Nézd meg ezeket is